2021-12-10 15:42:25• hírek • Szatmár.ro

Idén is meglátogatták az Autonet főhadiszállását a BBTE közgazdász hallgatói

A korábbi évek sikerein felbuzdulva az Autonet Import Kft. úgy döntött, idén is lehetőséget biztosít a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának hallgatói számára, hogy szakmai látogatást tegyenek a cég székhelyén, és megismerjék az autóalkatrész-értékesítésben romániai szinten piacvezető vállalat működését.

A dr. Szász Levente által kísért közel 40 fős csapat péntek délben érkezett meg Szatmárnémetibe, a Consult Scolari Egyesület székhelyére, ahol a vendégeket Ilonczai Tamás, a cég marketingigazgatója, Medve Elena HR-menedzser, és Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője fogadta, de a későbbiekben csatlakozott a csapathoz Matei Cristian COO-igazgató, Kocsis Attila logisztikai menedzser és Szabó Levente technikus is.



A hallgatók a cég marketingigazgatója révén elsőként magával az Autonet Group Holding és az SAG Csoport történetével és jelenével ismerkedhettek meg, a 25 évvel ezelőtti kezdetektől egészen napjainkig. Ilonczai Tamás bemutatója során a hallgatók betekintést nyerhettek a cég kulisszái mögé, megismerve azt a komoly üzleti hálózatot és belső rendszer, mely a cégcsoportot, azon belül is az Autonetet működteti.



A marketingigazgató beszélt a legújabb autópiaci trendekről is, bemutatta az új és a használt autók értékesítési tendenciáit, illetve kitért arra is, milyen hatással vannak ezen változások az autós háttériparra, s ezáltal magára a cégre is. Prezentációját követően a hallgatók kérdéseire is készséggel válaszolt Ilonczai.

A marketingigazgató prezentációját a cég HR-struktúrájának, majd logisztikai folyamatainak bemutatása követte



Ez után a hallgatók betekintést nyertek a bukaresti automatizált raktározási rendszerbe is, hiszen Adrian Olaru, a bukaresti logisztikai menedzser élőben jelentkezett be, hogy bemutassa, hogyan és milyen hatékonysági többlettel működik egy automatizált rendszer, melyet robotok alkotnak és egy egyedileg tervezett szoftver vezérel.

A hallgatóság nagy örömére Gyenes Mani is szót kapott, ő maga saját, a cégen belül betöltött szerepéről beszélt, illetve ismertette sportolói pályafutását is, megosztva a hallgatókkal Dakar-élményei közül is jó néhányat.



Az elméleti bemutatókat követően egy rövidke ebéd következett, majd a szakmai látogatás egy gyakorlatiasabb része: a kolozsvári küldöttséget ugyanis körbevezették az Autonet Import szatmárnémeti főhadiszállásán, ahol a raktározási rendszerrel testközelből is megismerkedhettek, megtudhatták, milyen összehangolt és precíz folyamat eredményeként jut el a termék a polcról a teherautóig, majd onnan a megrendelőig. A raktártúrát követően a BBTE harmadéves hallgatói elindultak vissza, Kolozsvárra, de néhányan közülük talán a nem is olyan távoli jövőben ismét visszatérnek Szatmárnémetibe, hogy csatlakozzanak az Autonet fiatal, s épp ezért roppant lendületes csapatához.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: